Telefonları cevaplarken gülümseyin. Konuşma esnasında birinin gülümsediğini duyarsanız her şey daha güzel olur. Açıkçası müşteri gerçekten sinirliyse bu işe yaramaz ancak daha sıradan konuşmalarda işe yarayabilir. Sinirli müşteri için ise öncelikle kişinin konuşmasını izin verin. Verdiğiniz cevaplarda kendinizden emin olun. Bilmediğiniz bir konuda kesinlikle bir yorumda bulunmayın

İşiniz yeteri kadar stresli olacaktır bu nedenle kendinize fazla yüklenmemelisiniz. İşe gelirken ki ruh haliniz ne kadar iyi olursa performansınızda o kadar iyi olur. Masanızın başına geçtiğinizde ceketiniz ile birlikte dışardaki sorunlarınızı da geride bırakın. Sadece işinize odaklanın.

Kendinize aşırı yüklenmeyin. Çok fazla çalışırsanız ve eğlenceye az vakit ayırırsanız depresyona girebilirsiniz ki bu oldukça ciddi bir durumdur. Hayatınızı dengeleyin böylece kendinize zarar vermeden çalışabilirsiniz. İşinizden arta kalan vakitte mutlaka sevdikleriniz ile vakit geçirin.

Sevecen olun. Aile üyelerinden birini kaybetmiş insanlardan engelli insanlara kadar bir çok farklı müşteriden telefon alabilirsiniz. Müşteri hizmetlerinin en ilginç yönlerinden biri budur ve empati gerektirir. Hevesiniz kırılmasın. Empatiyi bilerek doğmazsınız, empati sonradan öğrenilir. Zamanla öğrenirsiniz ancak denemek zorundasınız. Empati kurarken şunu asla unutmayın. Görüştüğünüz kişi sizin için o günkü 200. müşteri olabilir ancak arayan için görüştüğü ilk kişisiniz. Bunu düşünerek her çağrıyı kendi içinde değerlendirin.

Müşterilerin size kişisel olarak söylediklerini sorgulamayın. Müşterilere göre siz telefonda konuştukları herhangi birisiniz. Size karşı her zaman saygılı olmazlar ve size makineymişsiniz gibi davranabilirler. Zor bir konuşma yaptıktan sonra birkaç saniye derin nefes alın, gülümseyin ve diğer görüşmeye geçin.Çok fazla zorlayan müşteri olduğunda mutlaka birkaç dakikalık mola kullanın,bol bol su için bu sizi rahatlatacaktır.

Her çağrı merkezi farklıdır. Bu anlamda yaptıkları işlerde farklı olacaktır. Öncelikle kendinizi iyi tanımanız gerekmektedir. Çağrı Merkezinde çalışmaya karar verdiğiniz ancak satış odaklı mı yoksa gelen çağrı odaklı mı çalışmak sizin için daha uygun. Sizi mutlu edecek olan operasyonda görev alın.Çağrı merkezi işinin sizin için uygun olduğunu ancak işyerinin sizin için doğru olmadığını düşünüyorsanız işyerinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Bir sürü çağrı merkezi işi vardır ve büyük bir firmada çalışmak stresli olsa da mali veya profesyonel anlamda tatmin edicidir. (müşteri hizmetleri/ satış alanında deneyimli olmanızı da isteyebilirler)